Op zoek naar alternatieve geneeskunde soorten?

alternatieve geneeskunde soorten
het Alternatieve Geneeswijzen Overzicht artsen, therapeuten en praktijken.
Mesologie is een concept van geneeskunde waarin reguliere kennis op effectieve wijze wordt geïntegreerd met kennis uit de complementaire alternatieve geneeswijzen in diagnostiek en behandeling van vooral chronische aandoeningen. Men combineert eeuwenoude kennis uit de traditionele chinese geneeskunde, ayurveda, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, kruidengeneeskunde of fytologie met de wetenschappelijke benadering van de reguliere geneeskunde.
Alternatieve geneeswijzen: homeopathie, osteopathie, acupunctuur, aromatherapie.
ZANDHOVEN SHIATSU of drukpuntmassage vindt zijn oorsprong in de traditionele oosterse geneeskunde. Het lichaam wordt gevoed vanuit energiebanen of meridianen en met de duim, handpalm, elleboog, knie of voet wordt druk uitgeoefend op de tsubos drukpunten. ACUPUNCTUUR VOOR VROUWEN ZWOLLE.
Alternatieve Geneeswijzen Kennisbank, praktijken en behandelaars! Geneesjewijzer.
In het volgende artikel nemen we de verschillende soorten alternatieve geneeswijzen onder de loep en bekijken we hoe je er gebruik van kunt maken. Soorten alternatieve geneeswijzen. Er bestaat een breed scala van alternatieve therapieën die je kunt indelen in een aantal categorieën: alternatieve medische systemen, geest-lichaamtechnieken, lichaamstherapieën, biologische therapieën en energetische therapieën. Vooral de alternatieve medische systemen grijpen terug op een eeuwenoude traditie. Je moet hierbij onder meer denken aan de traditionele Chinese geneeskunde en de ayurveda dat zijn oorsprong vindt in India.
Complementaire en alternatieve behandelingen.
Daarom is het misschien minder verwarrend te spreken van complementaire en alternatieve behandelingen CAB, beter bekend als Complementary and Alternative Medicine CAM in het Engelstalig deel van de wereld. Complementaire en alternatieve behandelingen worden soms ook niet-conventionele, ondersteunende of aanvullende behandelingen genoemd. Opgelet: als men in de reguliere geneeskunde de term aanvullend gebruikt, heeft hij meestal een andere betekenis.
Alternatieve Therapieen Alternatieve Geneeswijzen.
Vergoedingen Alternatieve Geneeswijzen. Alternatieve Therapieën en Geneeswijzen. Welkom op de site waar je verschillende soorten alternatieve geneeswijzen kunt vinden. Alternatieve geneeswijzen of alternatieve therapieën worden ook vaak aangeduid als complementaire/aanvullende geneeswijzen. Op deze website wordt veelal gebruik gemaakt van de terminologie Alternatieve Therapieën of Alternatieve Geneeswijzen.
Alternatieve geneeswijze Wikipedia.
Zie Geschiedenis van de geneeskunde voor het hoofdartikel over dit onderwerp. In de geschiedenis van de geneeskunde zijn, wat Nederland betreft, reguliere en alternatieve behandelingen pas als zodanig te onderscheiden na invoering van de Wet op de Uitoefening der Geneeskunst 1865, die het domein van de reguliere geneeskunde afbakende en voorbehield aan artsen.
Alternatieve geneeswijzen, wat is dat?
De term geneeswijze of geneeskunde kan ook verwarring geven. Het kan impliceren dat het altijd geneest, en de oorzaak van ziekte of klachten laat verdwijnen. Dit hoeft niet zo te zijn. Soorten alternatieve geneeswijzen. Er bestaan heel veel soorten alternatieve geneeswijzen, vaak zijn ze al eeuwenoud.
Soorten alternatieve geneeswijzen: Complementaire en alternatieve geneeswijzen: Merck Manual Home Edition.
Soorten alternatieve geneeswijzen. Buy the Book. Print This Topic. Email This Topic. Alternatieve geneeswijzen kunnen in vijf grote toepassingsgebieden worden ingedeeld: alternatieve medische systemen, geest-lichaamtechnieken, biologische therapieën, lichaamstherapieën en energetische therapieën. De meeste benaderingen passen niet binnen de concepten van de reguliere geneeskunde.
Alternatieve geneeswijzen, wat is dat?
De term geneeswijze of geneeskunde kan ook verwarring geven. Het kan impliceren dat het altijd geneest, en de oorzaak van ziekte of klachten laat verdwijnen. Dit hoeft niet zo te zijn. Soorten alternatieve geneeswijzen. Er bestaan heel veel soorten alternatieve geneeswijzen, vaak zijn ze al eeuwenoud.

Contacteer ons