Resultaten voor alternatieve geneeskunde soorten

alternatieve geneeskunde soorten
Alternatieve Geneeswijzen Kennisbank, praktijken en behandelaars! Geneesjewijzer.
In het volgende artikel nemen we de verschillende soorten alternatieve geneeswijzen onder de loep en bekijken we hoe je er gebruik van kunt maken. Soorten alternatieve geneeswijzen. Er bestaat een breed scala van alternatieve therapieën die je kunt indelen in een aantal categorieën: alternatieve medische systemen, geest-lichaamtechnieken, lichaamstherapieën, biologische therapieën en energetische therapieën. Vooral de alternatieve medische systemen grijpen terug op een eeuwenoude traditie. Je moet hierbij onder meer denken aan de traditionele Chinese geneeskunde en de ayurveda dat zijn oorsprong vindt in India.
Alternatieve geneeswijzen: homeopathie, osteopathie, acupunctuur, aromatherapie.
LIGHTNESS IN BEING ENERGETISCH LICHAAMSWERK MASSAGES. ZANDHOVEN SHIATSU of drukpuntmassage vindt zijn oorsprong in de traditionele oosterse geneeskunde. Het lichaam wordt gevoed vanuit energiebanen of meridianen en met de duim, handpalm, elleboog, knie of voet wordt druk uitgeoefend op de tsubos drukpunten.
Alternatieve geneeswijze Wikipedia.
Zie Geschiedenis van de geneeskunde voor het hoofdartikel over dit onderwerp. In de geschiedenis van de geneeskunde zijn, wat Nederland betreft, reguliere en alternatieve behandelingen pas als zodanig te onderscheiden na invoering van de Wet op de Uitoefening der Geneeskunst 1865, die het domein van de reguliere geneeskunde afbakende en voorbehield aan artsen.
Wat met alternatieve of aanvullende geneeswijzen? Stichting tegen Kanker.
U bent hier. Home Alles over kanker Jongeren en kanker Behandelingen Wat met alternatieve of aanvullende geneeswijzen? Wat met alternatieve of aanvullende geneeswijzen? Homeopathie, fytotherapie, etherische oliën, acupunctuur, Chinese geneeskunde, speciale diëten, psychologische technieken of massages kunnen zeker helpen om de bijwerkingen van een behandeling van kanker te verzachten.
Medische encyclopedie.
Veel mensen die met alternatieve geneeswijzen in aanraking komen, hebben eerst vergeefs de reguliere geneeskunde geprobeerd en zijn bereid te experimenteren met andere behandelwijzen. De meeste informatiebronnen zoals websites voor alternatieve geneeskunde geven aan dat het geen vervanging is voor reguliere geneeskunde.
OIVO-dossier Alternatieve Geneeskunde gezondheid.be.
De magische uitleg leek aan de plotse en zorgwekkende pijn van de ziekte een nieuwe betekenis te geven, op een dieper liggende reden te wijzen die het ongewone karakter van de ziekte begrijpelijker maakte. De toekenning van die betekenis opende tevens de weg naar nieuwe soorten remedies, die zich deze keer toespitsten op de symbolische waarde van de rituelen en van de gebruikte stoffen. De weg die een zieke destijds aflegde, verschilt niet fundamenteel van het parcours dat vandaag de dag doorlopen wordt door een zieke die tot de alternatieve geneeskunde zijn toevlucht neemt. De moderne geneeskunde, die vandaag de dag meer kans op genezing biedt, heeft evenwel die alternatieve kanalen gemarginaliseerd door af te stappen van de symbolische" dimensie die in de medische relaties meespeelde.
Alternatieve geneeswijzen, wat is dat?
De term geneeswijze of geneeskunde kan ook verwarring geven. Het kan impliceren dat het altijd geneest, en de oorzaak van ziekte of klachten laat verdwijnen. Dit hoeft niet zo te zijn. Soorten alternatieve geneeswijzen. Er bestaan heel veel soorten alternatieve geneeswijzen, vaak zijn ze al eeuwenoud.
het Alternatieve Geneeswijzen Overzicht artsen, therapeuten en praktijken.
Mesologie is een concept van geneeskunde waarin reguliere kennis op effectieve wijze wordt geïntegreerd met kennis uit de complementaire alternatieve geneeswijzen in diagnostiek en behandeling van vooral chronische aandoeningen. Men combineert eeuwenoude kennis uit de traditionele chinese geneeskunde, ayurveda, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, kruidengeneeskunde of fytologie met de wetenschappelijke benadering van de reguliere geneeskunde.
Alternatieve geneeswijzen, wat is dat?
De term geneeswijze of geneeskunde kan ook verwarring geven. Het kan impliceren dat het altijd geneest, en de oorzaak van ziekte of klachten laat verdwijnen. Dit hoeft niet zo te zijn. Soorten alternatieve geneeswijzen. Er bestaan heel veel soorten alternatieve geneeswijzen, vaak zijn ze al eeuwenoud.

Contacteer ons